Standard krijgt concurrentie in strijd om ex-Newcastle verdediger
Ook Engelse tweedeklasser wil Ryan Taylor

Standard krijgt concurrentie in strijd om ex-Newcastle verdediger

28-06-2015 12:44

Standard startte enkele dagen geleden gesprekken met Ryan Taylor. De dertigjarige verdediger krijgt geen contractverlenging en mag dus vertrekken bij Newcastle United. Neil Lennon zou Taylor willen overtuigen om Standard links te laten liggen en voor zijn club te kiezen.

Lennon is manager van de Engelse tweedeklasser Bolton Wanderers. Ook hij heeft zijn oog laten vallen de ex-speler van Newcastle. De vraag is wel of Lennon Taylor wel kan betalen? Tayler speelde zes jaar in de Premier League en is dus een hoog loon gewoon. Een loon dat enkele Europese topclubs als Standard zich kunnen veroorloven. Toch denkt Lennon dat hij Standard te slim zal af zijn en enkele goede argumenten heeft om Taylor te laten tekenen.

Newcastle plukte Taylor weg bij Wigan Athletic in het seizoen 2008 - 2009. In datzelfde seizoen degradeerde Newcastle meteen. Na één seizoen in tweede klasse, klommen ze weer naar de Premier League. Afgelopen seizoen kwam hij in ongeveer de helft van de wedstrijden in actie. Zijn contract werd samen met dat van Jonas Gutierrez niet verlengd.