Brugse supporters moeten Dortmund achterna: Dat moet een blauw-zwarte muur worden
Club Brugge wil Dortmund achterna

Brugse supporters moeten Dortmund achterna: "Dat moet een blauw-zwarte muur worden"

27-06-2015 08:32

Club Brugge is al jaren van plan om een nieuw stadion te zetten. De Bruggelingen hopen de komende maanden eindelijk wat meer duidelijkheid te kunnen krijgen of ze al dan niet mogen bouwen. De plannen voor het nieuwe stadion zijn alvast opgemaakt.

In Het Laatste Nieuws onthult Club-voorzitter Bart Verhaeghe wat ze van plan zijn met het nieuwe stadion. "Deze week kregen we te horen dat de stad Brugge de gronden zal aankopen en dat wij daarvoor een erfpacht zullen betalen. Nu moeten we alle vergunningen nog krijgen."

We weten echter al heel goed wat we zullen bouwen aan de Blankenbergse Steenweg", zegt hij. "Er komt een complex met zeven oefenvelden en een stadion met 40.000 plaatsen dat qua sfeer en beleving absolute top zal zijn in België."

Borussia Dortmund

"We willen dat iedere supporter bijna óp het veld kan zitten. We hebben ons daarvoor geïnspireerd op het stadion van Dortmund. Aan de kanten achter het doel zullen we een tribune zetten die doet denken aan 'der Gelben Wand'. Dat moet bij ons dan een 'blauw-zwarte muur' worden."