Geluk bij een ongeluk: speelt geflopte Bruggeling binnenkort in een sterrenelftal?
Geflopte Bruggeling valt met gat in de boter

Geluk bij een ongeluk: speelt geflopte Bruggeling binnenkort in een sterrenelftal?

26-06-2015 11:22

Heeft u al gehoord van Guangzhou Evergrande? Die naam klinkt misschien niet bekend in de oren, maar de Chinese miljoenenclub is een rijzende ster. De ploeg van ex-Bruggeling Shangyuan Wang gaat weeral een spraakmakende transfer doen.

Guangzhou legt de nadruk op Chinees talent, zo kwam ook Wang terecht bij de snel groeiende club. Hij speelt er voor 70.000 toeschouwers, lang niet slecht voor iemand die er in België niet echt aan te pas kwam. Bovendien kunnen de Chinezen een paar zeer mooie namen voorleggen: onder andere Alberto Gilardino, Alessandro Diamanti en Alan (ex-Red Bull Salzburg) liggen bij hen onder contract. Mogelijk komt daar nu op vraag van coach Felipe Scolari een Braziliaans international bij.

Paulinho mag weg bij Tottenham voor een schamele vijftien miljoen euro, geen al te grote moeite voor de Chinezen. Persoonlijk is er al uit met de Chinese club, hij verkiest hen boven een avontuur bij promovendus Watford. Van uitbollen is geen sprake, want de international is nog maar 26. Het financiële aanbod uit het Verre Oosten is echter nu al moeilijk te weerstaan.