Pijnlijk voor Gent: spotgoedkoop vertrokken verdediger kan nu naar Inter
Verdediger heeft zich goed ontwikkeld

Pijnlijk voor Gent: spotgoedkoop vertrokken verdediger kan nu naar Inter

26-06-2015 10:47

Nu ze de Champions League hebben gehaald lukt het een pak beter, maar tot voor kort had AA Gent alle moeite van de wereld om de beste spelers aan zich te binden. Zo zocht ook rots in de branding Ervin Zukanovic snel andere oorden op, maar misschien had Gent wel veel meer kunnen vangen voor de Bosniër.

De 28-jarige Zukanovic heeft er een enorm raar parcours opzitten. Hij verdiende zijn brood bij kleine ploegen als AS Eupen, FC Dender en het Duitse Uerdingen voor hij in 2011 bij KV Kortrijk terechtkwam. De Bosniër bleek een laatbloeier te zijn, want plots ontpopte hij zich tot een secure verdediger die al snel een basisplaats veroverde. Gent was het volgende station, maar de sterkhouder vertrok al na één seizoen naar Chievo Verona in de Serie A.

Zukanovic had bij Gent een contract getekend van 4,5 jaar, maar toch kon hij naar Italië voor een spotprijs. Chievo heeft amper 800.000 euro moeten betalen voor de verdediger. Nu pakken Italiaanse media uit met het nieuws dat de verdediger naar Inter kan. Een transferprijs is niet meegedeeld, maar Chievo kan na één seizoen een fikse winst maken op de Bosniër. Omdat Zukanovic weg wilde kon AA Gent niet veel doen, maar hadden we met de hernieuwde status van Gent wel een ander verhaal gekregen.