Anderlechtfans mogen droomtransfer vergeten: topspits wil naar Engeland
Terugkeer zal niet voor vandaag zijn

Anderlechtfans mogen droomtransfer vergeten: topspits wil naar Engeland

26-06-2015 07:00

Het is een stille droom van het Anderlechtbestuur, maar ze zullen nog een tijdje moeten wachten: ex-goudhaantje Dieumerci Mbokani wordt voorlopig niet teruggehaald. Mbokani drukte vorig seizoen verschillende keren de wens uit om terug te keren naar het Astridpark, maar de financiële inspanning was te groot voor paars-wit. In Engeland gaan ze wel een poging doen.

Mbokani mocht weg bij Dinamo Kiev, waar hij niet meer kan rekenen op een basisplaats. De Congolees wilde zelfs inleveren om terug te keren naar België, en dat was ook nodig gezien hij meer dan twee miljoen euro per jaar verdient. Hij heeft volgens Het Nieuwsblad echter een mooi voorstel gekregen van het Engelse Norwich, en hoopt dat de Oekraïeners een beetje meewerken. Voorlopig is dat echter niet het geval.

Kiev wil nog winst maken op Mbokani, zelf betaalden ze ongeveer tien miljoen euro voor hem. De voorzitter wil hem niet laten gaan onder de veertien miljoen euro, Norwich biedt voorlopig...zes miljoen. Een enorm verschil, maar Mbokani zelf hoopt dat er een compromis kan gevonden worden. Hij schat zijn eigen waarde in op ongeveer acht miljoen euro, maar het maar de vraag of Norwich hem voor die prijs kan binnenhalen.