Nieuwe Westerlo-verdediger openhartig: Niet enkel voor het sportieve gekozen
NIkola Petkovic vertelt waarom hij voor Westerlo gekozen heeft

Nieuwe Westerlo-verdediger openhartig: "Niet enkel voor het sportieve gekozen"

24-06-2015 10:21

Met Nikola Petkovic heeft Westerlo er een nieuwe ervaren verdediger bij. De 29-jarige Serviër tekende een tweejarig contract bij KVC Westerlo. De linksvoetige centrale verdediger kom over van het Australische Sydney FC.

Petkovic heeft zelf om een transfer gevraagd. Dat zegt hij op de clubwebsite van Sydney FC. De 29-jarige Serviër wou vertrekken om persoonlijke redenen, vooral om dichter bij zijn familie te zijn. Hij zag dus enkel een transfer naar Europa zitten.

"Ik heb hier twee heel goede jaren gehad in Sydney, het was een plezier om een deel te zijn van dit team. De leden van de staff, het bestuur, de spelers, allemaal waren ze fantastisch en ik zal ze voor altijd onthouden. Ik heb hier zoveel nieuwe herinneren gemaakt die ik voor altijd met me zal meedragen. Maar nu is het tijd voor iets anders. Ik ben heel erg dankbaar dat de club mij de kans gegeven heeft om dichter bij te huis te gaan voetballen."

Ook Coach Graham Arnold had niks dan lovende woorden voor zijn ex-verdediger. "Petkovic is een topvoetballer, ik wens hem alle geluk in de toekomst. Het is erg jammer dat hij vertrekt, maar ik begrijp dat het enorm zwaar is om zo ver van je familie te moeten zijn, zeker als je jonge kinderen hebt."

Petkovic speelde 54 matchen in de A-League voor Sydney FC en drie in de Westfield FFA Cup. In die twee jaar miste de verdediger slecht drie wedstrijden.