Wenger wil het 'grootste talent van België' wegplukken bij de concurrentie
Arsenal wil na Cech nog een speler weghalen bij de concurrentie

Wenger wil het 'grootste talent van België' wegplukken bij de concurrentie

23-06-2015 14:04

Charly Musonda Junior wordt vaak het grootste talen van België genoemd. Hij mocht in de na-seizoenstour van Chelsea in Azië en Australië voor de eerste keer eens proeven van de A-kern van de Londense club. Als hij ook daadwerkelijk deel gaat uitmaken van de A-kern volgend seizoen is nog afwachten.

Musonda Junior maakte zijn eerste minuten in de A-selectie van Chelsea tegen de All-Stars van Thailand. Hij liet bij zijn debuut direct al mooie dingen zien. Musonda Junior hoopt volgend seizoen echt te kunnen doorbreken in het eerste elftal. Maar als dat bij Chelsea kan of zal gebeuren is nog maar de vraag.

Arsenal wil profiteren van die onduidelijkheid. De Gunners willen het Belgische talent namelijk naar het Emirates Stadium halen. Arsenal-manager Arsène Wenger staat bekend om het werken met de jeugd. Als Musonda Junior naar Arsenal vertrekt, zou het al de tweede speler zijn die van Londense club verandert. Eerder verruilde Petr Cech de Engelse landskampioen al in voor Arsenal.

Arsenal krijgt wel te maken met de nodige concurrentie. Ook Monaco en Marseille willen de jongeling wegplukken bij Chelsea. Musonda Junior speelde eerder al in de jeugdreeksen van Anderlecht.