Milan laat zich door 'medisch principe' binnen twaalf uur twee keer aftroeven
"De transfer is van de baan"

Milan laat zich door 'medisch principe' binnen twaalf uur twee keer aftroeven

21-06-2015 19:04

AC Milan heeft zich teruggetrokken uit de race om Jackson Martinez. Het is de tweede transferklap voor de Italiaanse grootmacht binnen twaalf uur.

Internazionale kaapte Geoffrey Kondogbia weg voor de neus van de roodzwarte aartsrivaal, die enkele uren later ook naast Martinez grijpt. De Colombiaanse spits leek FC Porto te verruilen voor Milan, maar kiest op het allerlaatste moment voor Atlético Madrid, waar hij Mario Mandzukic opvolgt.

"De komst van Martinez is van de baan", verzucht Adriano Galliani, algemeen directeur van Milan. "Maar oké, er zitten ook voordelen aan deze gebeurtenissen. We houden nu veertig miljoen (Kondogbia, red.) en 35 miljoen euro over. Dat kunnen we weer steken in andere spelers."

In Italië wordt kritiek geuit op de handelwijze van Milan, dat zichzelf te dom af is geweest. De Italiaanse club wilde Martinez eerst medisch keuren, alvorens de deal rond te maken. De Colombiaan is echter op de Copa America en daar profiteert Atlético, dat het 'medische principe' niet hanteert, van.