Brussel ontkent geruchten: Het gaat om hetzelfde bedrag dat we jaarlijks betalen
Brussel wil het Eurostadion ook gebruiken

Brussel ontkent geruchten: "Het gaat om hetzelfde bedrag dat we jaarlijks betalen"

20-06-2015 18:31

Anderlecht zal dan toch in het nieuwe Eurostadion spelen. Zaterdag werd op een persconferentie meer uitleg gegeven door de betrokken partijen, zijn de stad Brussel, Anderlecht en bouwheer Ghelamco/BAM.

Lange tijd leek Anderlecht af te haken omwille van het verschil in prijs tussen de club en Ghelamco. Anderlecht was bereid negen miljoen euro te betalen, de bouwheer wou meer. Vrijdag werd echter bekend gemaakt dat er toch tot een akkoord is gekomen. Ook de stad Brussel zal investeren in het stadion, het zal jaarlijk vier miljoen euro investeren. Kwatongen beweren dat Brussel hiermee Anderlecht bijpast, maar burgemeester Yvan Mayeur ontkent dat.

"Het gaat om hetzelfde bedrag dat we nu jaarlijks moeten betalen voor de exploitatie van het Koning Boudewijnstadion. We hebben beslist dat we niet meer in het Koning Boudewijnstadion willen investeren. Het vrijgekomen budget zullen we bijdragen aan de exploitatie van het nieuwe Eurostadion", maakte Mayeur duidelijk op de persconferentie.

Ook de Brusselse minister van Financiën, Guy Vanhengel, ontkent de geruchten.  "Het nieuwe stadion wordt maar 30 dagen gebruikt door Anderlecht. De andere dagen moeten er dus andere activiteiten plaatsvinden om het project rendabel te maken. De stad zal het stadion dus ook gebruiken", aldus Vanhengel. Nu nog zien dat het stadion effectief gebouwd wordt.