Vertrokken jeugdvriend ziet ideale aanvoerder bij Real: Hij heeft het in zich
Lof voor verdediger

Vertrokken jeugdvriend ziet ideale aanvoerder bij Real: "Hij heeft het in zich"

19-06-2015 15:17

Gaël Kakuta tekende deze week een contract bij Sevilla. De vleugelspeler verlaat Chelsea na acht jaar en keert terug in de Primera Division. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Rayo Vallecano en in de Spaanse competitie komt hij een oud-ploeggenoot tegen.

Bij RC Lens speelden Kakuta en Raphael Varane samen in de jeugd. Ze reisden samen vanuit hun woonplaats Lille naar Lens. "Hij was jonger dan ik", kan Kakuta, nu 23, zich nog goed herinneren.

"Varane was erg stil en verlegen dus ik had niet gedacht dat Varane het zou gaan maken in de voetbalwereld", zegt Kakuta in gesprek met Managing Madrid. "Maar toen ik hem zag spelen bij Lens was hij zo ongelooflijk balvast. Toen we elkaar later in de jeugdploegen van de Franse nationale selectie weer tegenkwamen, zag ik al dat hij een topspeler was."

Kakuta is vol lof over de verdediger van Real Madrid, die dit seizoen zijn waarde bewees in het elftal van toenmalig trainer Carlo Ancelotti en een vaste basisspeler lijkt te zijn geworden. "Hij heeft het in zich om de aanvoerder van Real te worden. Hij is een heel slimme speler. Varane heeft zich vooral buiten het veld goed ontwikkeld. Hij komt niet negatief in het nieuws en hij weet wat hij doet."