Vergeten Belg doet het erg goed in Nederland: Interesse uit België
Peersman versierde een contract bij Cambuur

Vergeten Belg doet het erg goed in Nederland: "Interesse uit België"

18-06-2015 16:59

België loopt bijna over van het voetbaltalent. Heel wat landgenoten weken uit naar het buitenland om het daar te maken. Dat deed ook Marvin Peersman, een 24-jarige middenvelder uit Wilrijk. Hij ondertekende woensdag een contract bij Cambuur, maar Peersman is toch al een tijdje aan de slag in Nederland. 

Peersman speelde het voorbije jaar bij FC Dordrecht, maar ondanks alle goede bedoelingen konden zij de degradatie niet ontlopen. Toch moet Peersman niet vrezen want hij blijft volgend jaar gewoon in de Eredivisie spelen. De middenvelder ging transfervrij naar Cambuur. "Ik denk dat ik goed bij deze club pas, zowel qua speelstijl als qua mentaliteit. Iedereen heeft kunnen zien dat Cambuur in de afgelopen twee seizoenen een zeer positieve indruk heeft achtergelaten bij het voetbalpubliek in Nederland. Dan is het natuurlijk heel mooi als zo'n club bij mij terechtkomt", legt hij uit op de website van zijn managementbureau Wasserman.

Ook Belgische clubs zochten Peersman op. "Er toonden best wel wat clubs interesse in mij, zowel uit de Eredivisie als uit de Belgische competitie. Het goede gevoel dat ik uiteindelijk aan de gesprekken met de staf van Cambuur overhield, gaf bij mij de doorslag."