Wilmots geeft 'trage' Rode Duivel raad: Misschien is het tijd voor een transfer
Wilmots geeft Witsel raad

Wilmots geeft 'trage' Rode Duivel raad: "Misschien is het tijd voor een transfer"

18-06-2015 13:48

Ondanks de nederlaag in Wales blijft bondscoach Marc Wilmots nog steeds positief over de Rode Duivels. De coach lijkt zijn ideale middenveld gevonden te hebben met Axel Witsel, Radja Nainggolan en Marouane Fellaini. Toch krijgt die eerste in het rijtje heel wat kritiek.

Witsel zou het spel namelijk te veel vertragen bij de Rode Duivels. Wilmots vindt die kritiek overdreven. "Dat is relatief. In Frankrijk zaten we qua balans met Fellaini, Nainggolan en Witsel op het middenveld perfect", zegt Wilmots in Het Nieuwsblad. "Hij heeft duelkracht en verovert veel ballen."

Toch ziet Wilmots dat het niet helemaal perfect loopt bij Witsel. "Weet je wat het is? Hij heeft een nieuwe uitdaging nodig in zijn club. Misschien is een transfer het best. Kom jongens, het is de eerste keer in drie jaar dat Witsel misschien wat minder speelde. Jullie overdrijven." Een transfer van Witsel lijkt er de komende weken alvast wel aan te komen. De middenvelder mag vertrekken bij Zenit Sint-Petersburg en onder meer het Italiaanse Juventus zou wel wat zien in de Rode Duivel.