Sterke verdediger van Lierse wil niet degraderen en vindt nieuwe club
Hij zal dan toch in de Jupiler Pro League blijven

Sterke verdediger van Lierse wil niet degraderen en vindt nieuwe club

17-06-2015 19:27

Het verhaal van Pierre-Yves Ngawa in de Belgische eerste klasse is nog altijd niet voorbij. De verdediger degradeerde wel met Lierse SK, maar hij tekende woensdag een contract bij Oud-Heverlee Leuven. Dat maakte de promovendus zelf bekend via de webstek.

"Pierre-Yves Ngawa komt over van SK Lierse en versterkt de Leuvense defensie. De Belg met Congolese roots tekent een contract voor twee seizoenen. De ex-belofteninternational kan zowel op de rechtsback als centraal in de verdediging uit de voeten. De amper 23-jarige Ngawa voetbalde al drie seizoenen op het hoogste niveau: eerst bij Sint-Truiden, nadien bij Ujpest en tot slot vorig seizoen bij Lierse."

"Het Luikse jeugdproduct sloot in de zomer van 2011 aan bij de A-kern van de Rouches. Standard leende zijn belofte twee seizoenen uit aan Sint-Truiden. Bij STVV stond Ngawa regelmatig in de basis in het seizoen dat de Truienaars zakten. In de Belgacom League versierde de Luikenaar al snel een basisplaats. In het seizoen 2013-2014 kwam Ngawa uit voor Ujpest, opnieuw op uitleenbasis. Met deze Hongaarse ploeg won hij de beker. Vorig seizoen verkaste Ngawa van Standard naar Lierse. Ook bij de Pallieters vergaarde de polyvalente verdediger regelmatig speelminuten", klinkt het op de webstek van OHL.