Belgische coach bijt van zich af: Ik kies hier niet voor het geld
Coach wil geen valse geruchten horen

Belgische coach bijt van zich af: "Ik kies hier niet voor het geld"

17-06-2015 09:29

Het is een keuze die toch een beetje uitleg nodig heeft: waarom kiest Peter Balette precies voor een nieuw avontuur bij Racing Genk als hij bij AA Gent de Champions League kan meemaken. De Limburger beweert dat geld niet zijn grootste drijfveer was.

Over de details van zijn contract bij Genk is de 54-jarige coach natuurlijk discreet, maar hij wil in ieder geval benadrukken dat de cijfertjes geen belang hadden. “Ik voel niet de minste wroeging tegenover AA Gent, ik heb het open en eerlijk gespeeld. Ik heb ook de clubs niet tegen elkaar uitgespeeld voor een paar euro’s meer. Gent had misschien wel een financiële inspanning gedaan om mij te houden, maar geld gaf niet de doorslag”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De echte reden ligt veel simpeler: Balette mag dan grote successen hebben gekend als T2 bij Gent, maar echt gelukkig was hij vaak niet. “Ik gaf in januari al aan bij de mental coach dat ik me in die donkere maanden vaak ongelukkig voelde, alleen en ver van huis. Ik ben nu gewoon blij dat ik me terug bij mijn gezin kan voegen”,