Jonge Belgische verdediger is van niemand bang: Mitrovic, wie is dat?
Dit talent krijg je nooit zenuwachtig

Jonge Belgische verdediger is van niemand bang: "Mitrovic, wie is dat?"

17-06-2015 09:00

Er is op zijn twintigste uiteraard nog wat schaafwerk, maar heeft er alle schijn van dat België een topverdediger rijker is. Jason Denayer heeft zich geruisloos opgewerkt bij de Rode Duivels en trekt achterin zijn streng. Het zelfvertrouwen van Denayer is altijd zijn sterkste punt geweest.

Zijn manager Jesse De Preter kent hem al vrij lang, hij weet dat Denayer altijd een jongen met branie is geweest. Hij doet zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine. "Voor een wedstrijd kwam beloftencoach Johan Walem hem ooit zeggen dat hij tegen Aleksandar Mitrovic moest spelen, maar dat hij niet zenuwachtig moest zijn. Hij vroeg daarop wie Mitrovic was, hij kende hem niet. Hij zei dat hij op training bij Manchester City altijd tegen Sergio Aguero speelde en dus geen strees had. Het was niet arrogant bedoeld, hij is gewoon nooit zenuwachtig."

Zijn eerste match bij Manchester City speelde hij meteen tegen de U19 van United, ook bij de jeugd is dat een zeer beladen derby. "Ik weet nog dat bij zijn eerste meteen tegen de titularis stond van de Engelse nationale ploeg. Na vijf minuten wipte Jason de bal over die jongen zijn hoofd en daarna dribbelde hij hem nog eens. Het was meteen in orde. Patrick Vieira was daar trouwens zijn trainer."