Opmerkelijke overgang: Patro Eisden-keeper mag het in Eerste Klasse proberen
Doelman moet enkel nog medische afleggen

Opmerkelijke overgang: Patro Eisden-keeper mag het in Eerste Klasse proberen

16-06-2015 13:15

Kevin Debaty is een jeugdproduct van Standard, maar moest heel snel genoeg nemen met de lagere klassen in België. Via Eupen, Sprimont en Verviers kwam hij uiteindelijk terecht bij tweedeklasser Patro Eisden, en daar heeft hij zich in de kijker kunnen spelen. Hij staat heel dicht bij een transfer naar de hoogste afdeling.

De nu 26-jarige Debaty gaat uiteindelijk dan toch zijn kans krijgen in Eerste Klasse. Moeskroen-Péruwelz heeft zijn contract al klaargelegd, hij moet alleen nog slagen voor de medische testen maar traint wel al mee met de groep. Het transferbeleid van de Henegouwers is voorlopig vrij opvallend. Met Noe Dussenne (Cercle Brugge), Yahya Boumedienne, Mickael Tirpan, Luigi Vaccaro (alledrie Seraing United) en Selim Amallah (Bergen) komen er voorlopig bijna uitsluitend jongens uit de lagere klassen van België, alleen François Marquet komt over van Standard.

Naast Debaty is er nog een andere nieuwe keeper aanwezig op training, de Engelsman Danny Amos van Hapoel Tel Aviv. Ook deze 28-jarige doelman krijgt vermoedelijk een contract. Het is echter twijfelachtig dat één van beide heren komt als titularis, want vaste doelman Pierrick Cros is voorlopig nog niet weg. Het zal dus strijden worden voor een plaats als tweede doelman.