Verrassende onthulling: is dit het ware verhaal achter Hazard en Hamburgergate?
Welke rol speelde Wilmots?

Verrassende onthulling: is dit het ware verhaal achter Hazard en Hamburgergate?

16-06-2015 11:07

Even terug in de tijd. Op vrijdag 3 juni 2011 spelen de Rode Duivels een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Op het uur wordt Eden Hazard gewisseld voor Dries Mertens. Hazard is woedend over de wissel, weigert toenmalig bondscoach Georges Leekens een hand te geven en gaat prompt even later een hamburger eten.

Hamburgergate is geboren en even staat het hele land op z'n kop. Tegenstanders van de kleine dribbelaar grijpen het incident aan om te wijzen op het zogenaamde 'rotkarakter' van Hazard, zijn voorstanders wijzen dan weer op zijn ontegesprekelijk talent. Leekens besluit, na overleg met kapitein Kompany, om Hazard voor twee wedstrijden te schorsen en neemt daarmee de rol van boeman op zich.

Nu blijkt echter dat huidig bondscoach Marc Wilmots, destijds assistent van Leekens, echter de boeman was. De man die tegenwoordig Hazard altijd in bescherming lijkt te nemen, pleitte toen voor een langdurige schorsing. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de manager van Hazard, John Bico, had Leekens het goed voor met Hazard. 

"Leekens was oprecht begaan met de ontwikkeling van Eden. Als een vader die indien nodig een opvoedkundige tik dient uit te delen." Voor Wilmots had die tik gerust wat harder mogen zijn, want de ex-speler van Schalke ging zijn beklag doen bij de KBVB over de geringe sanctie voor Hazard. "Wij hebben altijd zeer goed geweten wie welke positie innam in het hele dossier", aldus Bico.