Opmerkelijk: coach die de dubbel pakte, mag zijn kastje komen leegmaken
Salzburg laat succescoach vertrekken

Opmerkelijk: coach die de dubbel pakte, mag zijn kastje komen leegmaken

15-06-2015 22:52

Opmerkelijk nieuws vanuit Oostenrijk: Red Bull Salzburg heeft de samenwerking met coach Adi Hütter stopgezet. Op zich past deze beëindiging in het ellenlange rijtje van ontslagen trainers. Maar Hütter behaalde vorig seizoen nog de dubbel met de Oostenrijkse club. De succescoach mag nu zijn biezen pakken. 

Hütter heeft niet veel plezier kunnen beleven aan het dubbele succes van Red Bull Salzburg. De club behaade zowel de titel als de beker in Oostenrijk, maar de directie van Red Bull Salzburg besliste om de samenwerking met Hütter stop te zetten. Volgens De Morgen ligt een verschil in visie aan de basis van het ontslag. Technisch directeur Jochen Sauer bevestigde dat verhaal door te zeggen dat er een "verschil van inzicht over de doelstellingen voor de toekomst" is. 

Red Bull Salzburg is niet meteen een klinkende naam in het Europese voetbal, maar een voormalige publiekslieveling van RSC Anderlecht maakt daar zijn dagen vol. Massimo Bruno trok in 2014 naar het Duitse RB Leipzig, maar de club verhuurde hem meteen door naar Red Bull Salzburg. Hij zal nu afscheid moeten nemen van zijn coach. Hütter had nog een contract tot 2016.