Club Brugge wint op de valreep extra prijs: Dit was een geweldig seizoen
Club mag nog een pluim op de hoed steken

Club Brugge wint op de valreep extra prijs: "Dit was een geweldig seizoen"

14-06-2015 22:59

Club Brugge mag dit seizoen dan naast de titel hebben gegrepen, toch zijn ze dit jaar vaak in de bloemetjes gezet. Zo wonnen ze niet alleen de Beker Van België, maar kregen Mathew Ryan, Michel Preud'homme en Victor Vazquez ook individuele prijzen. Nu komt er nog eens een prijs bij.

Blauw-zwart heeft namelijk de Pro League Club Award gewonnen. Die naam zegt mogelijk helemaal niets, maar voor Club is het een belangrijke onderscheiding. Het gaat namelijk over de club die het meest zijn best doet als het gaat om sociale werking. Club Brugge doet heel wat om de beste te zijn in dat opzicht.

Community manager Peter Gheysen is uiteraard in de wolken met de prestigieuze prijs: Club won vooral omdat het zijn liefdadigheidsprojecten heel duidelijk naar buiten bracht. Zo liepen de spelers vaak rond met Unicef, Scoren Tegen Kanker of Say No To Racism op de borst. "Elke club moest een dossier indienen en door de jury werden wij verkozen tot beste communitywerking van het land. Door die plaats op de shirts kregen we dit seizoen heel wat aandacht. Wij voelen ook dat de communitywerking een onderdeel is dat heel sterk gedragen wordt binnen Club Brugge. Deze award is een mooie beloning en erkenning. Wij rekenen op veel vrijwilligers en dit zorgt natuurlijk voor een boost. Voor ons was het een fantastisch seizoen", reageert hij op de website van Club.

Ook voorzitter Bart Verhaeghe is heel blij met de prijs. "Ik draag deze prijs op aan alle vrijwilligers, medewerkers en spelers van Club die deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in hun hart dragen. Als topclub in het Belgisch voetbal dragen wij een zeer belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid en die zit al van in het begin in ons DNA."