Dilemma voor Bacca: ex-Bruggeling kan fortuin verdienen...bij onpopulaire club
Bacca krijgt geweldig financieel aanbod

Dilemma voor Bacca: ex-Bruggeling kan fortuin verdienen...bij onpopulaire club

13-06-2015 22:34

Wat doet Carlos Bacca deze zomer. De trefzekere Colombiaan, ooit nog de uitblinker bij Club Brugge, kan rekenen op interesse uit Engeland. Dat zou een mooie stap in zijn carrière, maar hij kan ook gaan voor een astronomisch loon. Daarvoor zal hij zich wel moeten begraven.

Sevilla heeft volgens La Marca een bod binnengekregen van 25 miljoen euro, maar de kans op een overgang is zeer klein. Het aanbod komt namelijk van Beijing Guoan, één van de topclubs in de Chinese competitie. Ondanks hun financiële slagkracht is het toch niet gemakkelijk voor het team om spelers weg te halen uit Europa. Bacca zou eigenlijk hun enige speler zijn die buiten de landsgrenzen bekend is, maar mogelijk plannen ze nog een paar andere stunts.

Bacca zou bij Beijing Guoan een loon van zes miljoen euro per jaar kunnen verdienen, maar het prijskaartje lijkt de enige aantrekkelijke factor te zijn aan een mogelijke transfer. Toch moet de Chinese competitie niet onderschat worden, want in de afgelopen jaren kwamen heel wat bekende sterren naar het Verre Oosten. Onder meer Nicolas Anelka en Didier Drogba gingen er een jaartje spelen, maar zij zaten toen al in de herfst van hun carrière. Bacca is nog wat jong om al te cashen.