VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Stem op jouw favoriete linksbuiten
Stem op jouw favoriet

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Stem op jouw favoriete linksbuiten

11-06-2015 14:53

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het tijd voor de beste linksbuiten. De vijf genomineerden:

Moses Simon (AA Gent)
Haast niemand in België kende Moses Simon toen AA Gent hem injanuari wegplukte bij het Slowaakse AS Trenčín. Nu nog geen zes maanden later kent iedereen de negentienjarige Nigeriaan. Zijn beslissende acties hielpen AA Gent aan de landstitel. Jammer, dat hij door een blessure een deel van de Play-Offs moest missen.

José Izquierdo (Club Brugge)
Bij Club Brugge moest Izquierdo Maxime Lestienne komen vervangen. Daar slaagde hij in. De Colombiaanse flankspeler gaf zich elke wedstrijd voor Blauw-Zwart en pikte regelmatig zijn doelpuntje mee.

Clément Tainmont (Charleroi)
Vorig seizoen viel Tainmont niet echt op. Dit seizoen was dat wel anders. Op de linkerflank van Charleroi zorgde hij voor de nodige diepgang en assists. De Fransman heeft al 29 jaar op zijn teller staan, waardoor de overstap naar een topploeg er niet meer van zal komen. Al heeft hij wel heel wat kwaliteiten.

Stijn De Smet (Kortrijk)
Ooit was De Smet samen met Tom De Sutter bij Cercle Brugge het aankomende talent van het Belgische voetbal. Nu speelt hij net onder de top, maar bij KV Kortrijk doet hij het goed. Na een vervelende blessure haalde hij zijn niveau van vroeger terug. In januari tekende hij bij, waardoor de fans van KVK nog wat langer van hem kunnen genieten.

Aleksandar Trajkovski (Zulte Waregem)
Ooit betaalde Zulte Waregem één miljoen euro voor de Macedoniër. Lang bleef Trajkovski onder de verwachtingen, maar een uitleenbeurt aan KV Mechelen deed hem goed. Het afgelopen seizoen haalde de flankspeler meer dan een behoorlijk niveau. Het leverde hem zelfs een transfer naar het Italiaanse Palermo op.

Wie is de beste linksbuiten van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop hem in het reactiesysteem!

Stemmen kun je ook al doen op: de doelman, de linksachterde centrale verdedigersde rechtsachter, de centrale middenvelders en de nummer tien.