Voormalige Rode Duivel haalt uit: Nu pas polemiek als ze zich doodrijden

Voormalige Rode Duivel haalt uit: "Nu pas polemiek als ze zich doodrijden"

De voormalige Belgische international Emile Mpenza heeft weer van zich laten horen. De aanvaller die eind jaren negentig furore maakte bij Moeskroen en Standard heeft zijn visie gegeven op het overlijden van Junior Malanda. Mpenza haalt uit naar de media en de clubs, die volgens hem mede verantwoordelijk zijn voor de dood van de jonge Belg.

Mpenza windt er geen doekjes om, hij denkt dat de media en de clubs meer moeten doen om voetballers te begeleiden. "Ik vind het vooral erg dat hij zelf niet aan het stuur zat. Als ik op die manier zou moeten sterven, zou ik liever zelf gereden hebben. Dan ben je er tenminste zelf verantwoordelijk voor. Toen ik met een dure auto reed, was dat genoeg om een polemiek te starten. Nu komt die polemiek er pas als voetballers zich doodrijden."

De 36-jarige aanvaller was zelf al twee keer het slachtoffer van een auto-ongeluk. "Bij het eerste ongeval was ik in slaap gevallen, bij het tweede reed ik te snel. Ik heb geluk gehad, ja. En eens je dat geluk tegenkomt, moet je dat vasthouden", legt Mpenza uit in Het Laatste Nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie