Van Damme zet eerste belangrijke stap richting nieuwe Belgische ploeg
Linksachter lijkt Standard te gaan verlaten

Van Damme zet eerste belangrijke stap richting nieuwe Belgische ploeg

10-06-2015 12:44

Het afgelopen seizoen kende het huwelijk tussen Standard en Jelle Van Damme weinig hoogtepunten, maar wel veel dieptepunten. De linksachter zou dan ook niet weigerachtig tegenover een transfer staan. Mogelijk kiest hij deze zomer voor een nieuwe Belgische ploeg. Een eerste stap zette hij alvast.

Volgens verschillende bronnen in het Lokerse heeft Van Damme een huis gekocht in Eksaarde, een deelgemeente van Lokeren. Dat is op 160 kilometer van Luik. Een tripje heen naar Standard kost hem dan elke dag meer dan anderhalf uur. Dat is dan nog zonder file. Terwijl Daknam, het stadion van Lokeren, om de hoek ligt.

Een transfer van Van Damme naar Lokeren hoeft niet te verbazen. Op zesjarige leeftijd speelde hij al voor de club. In 1993 ging hij even weg om in 1998 voor de eerste keer terug te keren. Op achttienjarige leeftijd trok Germinal Beerschot hem aan.

Daarna volgde avonturen in het buitenland bij onder meer Ajax en Werder Bremen. Later keerde hij terug naar België om voor Anderlecht te spelen. Via Wolverhampton kwam hij uiteindelijk bij Standard terecht. Daar was hij tot het afgelopen seizoen een vaste waarde. Nu lijkt de 31-jarige linksachter toe aan een nieuwe uitdaging.