'Anderlecht ziet jong transfertarget overgang naar het Franse Montpellier verkiezen'
Bensebaini kiest voor Montpellier

'Anderlecht ziet jong transfertarget overgang naar het Franse Montpellier verkiezen'

09-06-2015 08:05

Rami Bensebaini zal volgend seizoen dan toch niet in het shirt van Anderlecht rondlopen. De 20-jarige Algerijn gaat normaal aan de slag bij de Franse subtopper Montpellier. Een opvallende transfer voor de jonge verdediger die dit seizoen nog degradeerde met Lierse.

Bensebaini heeft op één jaar tijd een grote transformatie doorgemaakt. De verdediger was in zijn begindagen bij Lierse goed voor af en toe een grote blunder, maar herpakte zich naarmate het seizoen vorderde. Dat zorgde voor de interesse van Anderlecht en Franse clubs zoals Lens en Montpellier. Paars-wit leek de grootste kanshebber te zijn voor de Algerijn, maar die lijkt dan toch voor Montpellier te gaan kiezen. Zijn club Paradou en Montpellier bereikten zondag een akkoord omtrent een transfer.

"Ik ben heel blij dat ik naar Montpellier kan", verklaarde hij in de lokale pers. "Het is een excellente club waar ik me in de toekomst verder kan ontwikkelen", besluit de jonge verdediger. Enkel slechte medische test kunnen nog roet in het eten gooien, maar verwacht wordt dat Bensebaini de komende dagen voorgesteld zal worden bij de Franse club.