Toekomst mogelijk bekend: topclub lonkt naar Chileense floptransfer van Club
Mislukte transfer van Club vindt mogelijk nieuwe bestemming

Toekomst mogelijk bekend: topclub lonkt naar Chileense floptransfer van Club

05-06-2015 13:27

De toekomst van Gato Silva is nog steeds onzeker. Club Brugge huurde de Chileen voor één seizoen van Osasuna en dwong een aankoopoptie af. Silva kon niet op veel speelminuten rekenen van Michel Preud’homme maar deed het niet slecht als depanneur op de rechtsachter.

Silva is nog steeds eigendom van Osasuna. De Spaanse club degradeerde dit seizoen naar de derde klasse. Silva ziet een terugkeer daarom zeker niet meer zitten. Club heeft een aankoopoptie op de Chileen, maar het is nog lang niet zeker als Club die optie ook gaan gebruiken. De 29-jarige middenvelder was het vaakst te vinden op de bank, totdat hij in de Play-Offs als noodoplossing werd gezien op de rechtsachter. Silva stelde daar ook niet teleur en deed het naar behoren.

De makelaar van Silva kijkt verder en is op zoek naar een oplossing. Die oplossing zou wel eens uit het thuisland van de middenvelder kunnen komen. Volgens de Chileense pers is de lokale topclub Colo-Colo geïnteresserd. Het is afwachten als ze ook financieel sterk genoeg zijn om Silva effectief over te nemen.