Pech voor Anderlecht: paars-wit moet jongelingen met verlies doorverkopen
Van Holsbeeck en co lopen financiële kater op

Pech voor Anderlecht: paars-wit moet jongelingen met verlies doorverkopen

05-06-2015 08:01

Anderlecht zal deze zomer waarschijnlijk heel veel geld vangen voor Aleksandar Mitrovic, en ook op andere spelers kunnen ze een pak winst maken. Er zijn echter ook uitgaande transfers die het bestuur minder opgewekt maken. Twee overbodige spelers worden met veel verlies doorverkocht.

Luka Milivojevic is sinds deze week officieel een speler van het Griekse Olympiacos, maar Anderlecht heeft zijn drie miljoen euro nooit teruggezien. De Serviër had een clausule in zijn contract waardoor hij wegkon voor 2,7 miljoen euro, maar ook dat was te veel voor de Grieken. Uiteindelijk meldt Het Nieuwsblad dat de transfersom tussen de anderhalf en twee miljoen euro lag, al bij al best weinig voor een speler die een geslaagde uitleenbeurt achter de rug heeft.

Ook Fede Vico hoeft niet meer terug te komen naar Anderlecht, hij kreeg geen speelminuten bij het Spaanse Cordoba. De jonge Spanjaard heeft anderhalf miljoen euro gekost, maar paars-wit krijgt hem aan de straatstenen niet kwijt. Zelfs een gratis overgang is bespreekbaar. Voor Samuel Armenteros willen ze wel nog een transfersom vangen, zelf werd de Zweed twee jaar geleden gratis gehaald.