Succescoach nam drastische beslissing en schrapte lekkernijtjes van het menu
Vercauteren veranderde de eetgewoontes bij de spelers van Samara

Succescoach nam drastische beslissing en schrapte lekkernijtjes van het menu

02-06-2015 16:09

Het jaar van Franky Vercauteren kan niet meer stuk. De voormalige coach van RSC Anderlecht en KRC Genk promoveerde samen met zijn club Samara naar de Russische Eerste Klasse. Zijn spelers dragen hem op handen, maar aan het succes ging een lange weg vooraf. Vercauteren moest eerst een aantal dingen veranderen.

Eén van die dingen was de menukaart bij de spelers van Samara. De Russische jongens hadden vaak zin in junkfood, maar daar stak Vercauteren bij zijn komst een stokje voor. "Ik heb hier kunnen werken zoals ik wilde. Iets wat ik misschien niet echt had verwacht. We hebben hier zaken geïntroduceerd die helemaal nieuw waren. Dat heeft veel overtuigingskracht van ons gevraagd. We maakten komaf met het junkfood van de luchthavens en zorgden ervoor dat de spelers vooraf gezond aten op de basa", verklaart Vercauteren in Sport/Voetbalmagazine.

Vercauteren zorgde voor discipline bij Samara. De Russische club plukt daar nu de vruchten van. "Het was ook geen groep. We hebben ze moeten leren om samen aan tafel te zitten en voerden het verplichte ontbijt in. Anders kwamen ze toch maar tien minuten voor de training in hun slaapkledij naar beneden en staken snel iets in hun mond. Gelukkig luisteren ze goed: de trainer is hier nog de baas. Als je iets vraagt, doen ze het."