Standard aast op aalvlugge spits: komt ex-Feyenoorder Ezekiel vervangen?
28-jarige spits moet Ezekiel doen vergeten

Standard aast op aalvlugge spits: komt ex-Feyenoorder Ezekiel vervangen?

01-06-2015 10:11

De kans dat de Nigeriaan Imoh Ezekiel bij Standard blijft is zeer klein, dus zijn de Rouches nu al op zoek naar een eventuele opvolger. Daarbij hebben ze hun oog laten vallen op een andere Nigeriaan, zij het dan iemand met minder aanzien.

Het Belang Van Limburg meent te weten dat Standard verregaande interesse heeft in de 28-jarige John Owoeri. Die interesse is erg verrassend, want Owoeri heeft quasi geen adelbrieven. Hij kwam op zijn achttiende naar Europa, maar faalde bij Feyenoord en kon zelfs bij Westerlo niet doorbreken. Vervolgens speelde hij liefst zeven seizoenen in Afrika, bij ploegen uit Nigeria en Egypte. Zijn carrière leek een stille dood te sterven, tot hij uiteindelijk toch wat potten brak in Europa.

Twee seizoenen geleden ging Owoeri naar het Zweedse Atvidabergs, zijn tweede passage Europese passage is iets succesvollers. Owoeri veroverde een basisplaats bij de Zweden en scoorde inmiddels dertien doelpunten in 53 wedstrijden. Toch is het zeer de vraag of Owoeri, die in heel zijn carrière welgeteld één cap voor de nationale ploeg kreeg, iemand als Ezekiel kan doen vergeten.