Voormalig talent van Anderlecht volgend seizoen actief in Nederlandse Eerste Klasse
Middenvelder mag hogerop

Voormalig talent van Anderlecht volgend seizoen actief in Nederlandse Eerste Klasse

31-05-2015 16:28

De Graafschap keert na drie seizoenen terug in de Eredivisie. De club uit Doetinchem won zondag in Volendam met 1-0 het tweede duel in de finale van de play-offs tegen FC Volendam. Bij De Graafschap speelt Karim Tarfi, die in 2012 de jeugd van Anderlecht verliet voor de Superboeren.

De heenwedstrijd in De Graafschap eindigde op 0-0. In de terugwedstrijd was dus nog alles mogelijk. De Graafschap had wel het betere van het spel, maar het was Volendam dat de beste mogelijkheden kreeg. Met name Kevin Brands kreeg kans op kans om de score te openen, maar de topscorer van Volendam schoot steeds net te slap in. Daarnaast had De Graafschap geluk toen Karim Tarfi, de tweelingbroer van Zulte Waregem-speler Mehdi, een voorzet net over zijn eigen doel schoot.

Het leek wachten op de 1-0 voor de thuisploeg, maar het tegenovergestelde gebeurde. Vlak voor rust tikte Vincent Vermeij de 0-1 binnen, op aangeven van Jerry van Ewijk. Hij profiteerde van een glijpartij van verdediger Henny Schilder. Vermeij was in de vorige ronde ook al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Go Ahead.

Door de 0-1-zege keert De Graapschap na drie seizoenen terug naar de Eredivisie.