Van kanker herstelde Gutierrez woedend: 'Hoe je een speler in de steek kunt laten'
Noodgedwongen vertrek

Van kanker herstelde Gutierrez woedend: 'Hoe je een speler in de steek kunt laten'

30-05-2015 10:41
1

Een schitterend verhaal bij Newcastle United krijgt een naar einde. Jonas Gutierrez herstelde van kanker en wist er vervolgens op de laatste speeldag voor te zorgen dat de club in de Premier League blijft. Nu dient hij echter te vertrekken.

Newcastle maakte vrijdag bekend dat het aflopende contract van Gutierrez niet wordt verlengd. 'Ik heb tijdens mijn ziekte twee dingen geleerd: hoe je een speler kunt steunen (Newcastle-fans) en hoe je een speler in de steek laat (Newcastle-eigenaar)', reageert de woedende Argentijn.

Op Facebook bedankt hij vervolgens uitgebreid de aanhang van de Magpies. 'Ik wil alle voetbalfans en alle Newcastle-fans bedanken voor hun steun en vertrouwen. Met dit bericht wil ik laten zien dat ik jullie altijd hoor. Jullie zijn erg belangrijk voor me, voetbal zou zonder jullie niet hetzelfde zijn', schrijft hij.

De 31-jarige Gutierrez vocht anderhalf jaar tegen teelbalkanker. Na een operatie en chemotherapie wist hij te herstellen en dit jaar maakte hij zijn rentree tegen Manchester United. Met een doelpunt in de beslissende wedstrijd tegen West Ham United (2-0) leek het sprookje compleet, maar dat verhaal krijgt nu een ruw einde. De middenvelder speelde sinds 2008 voor Newcastle.