Zwitserse politie verdenkt FIFA van corruptie en neemt straffe maatregelen
Het zien er niet al te goed uit voor de FIFA

Zwitserse politie verdenkt FIFA van corruptie en neemt straffe maatregelen

27-05-2015 10:02

De wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag een bijzonder bittere pil moeten slikken. Zes officials werden namelijk opgepakt door de Zwitserse politie. Dat maakte VTM Nieuws bekend.

Het incident deed zich voor in het Baur au Lac hotel, waar de nationale organisaties van de FIFA zich momenteel voorbereiden op de voorzittersverkiezing van vrijdag. De Zwitserse politie besloot om het hotel binnen te vallen en pakte uiteindelijk zes officials van de FIFA op. Zij worden namelijk verdacht van omkoping en het witwassen van geld. Volgens verschillende bronnen zou er voor ongeveer honderd miljoen euro zijn gesjoemeld.

Eén van de gearresteerden is FIFA-vicevoorzitter Jeffrey Webb. Sepp Blatter, die vrijdag een poging doet om herverkozen te worden, werd niet meegenomen door de politie. De FIFA kon het nieuws niet zomaar laten passeren en kwam met een officieel statement. "Wij hebben ook het nieuws in de media gevolgd. We doen er alles aan om de situatie uit te klaren. Tot dan geven we geen commentaar", vernam VTM Nieuws.