Nieuwe aanwinst van Club Brugge deelt nu al steek uit aan concurrentie
Aanvaller barst van het vertrouwen

Nieuwe aanwinst van Club Brugge deelt nu al steek uit aan concurrentie

27-05-2015 08:35

De eerste grote transfer voor Club Brugge van volgend seizoen mag gezien worden. Met Abdoulay Diaby haalde Blauw-Zwarte een sterke aanvaller binnen. De 24-jarige Diaby barst van het zelfvertrouwen en heeft één duidelijk doel, prijzen pakken. 

Club Brugge was er snel bij en trok Diaby nu al aan. Dat vindt de speler geweldig. "Ik ben tevreden dat ik op reis kan gaan met een leeg hoofd. Ik wilde absoluut de voorbereiding met Club Brugge aanvatten", aldus de aanvaller in Het Laatste Nieuws.

In het seizoen 2014 - 2015 was Diaby lang de topschutter van de Jupiler Pro League, maar nadat Lille hem terughaalde van Moeskroen-Péruwelz viel zijn loopbaan weer stil. "Het was moeilijk", geeft Diaby toe. "Ik verwachtte tenminste een kans bij Lille. Trainer René Girard wilde een grote lange targetspits. Dat ben ik niet."

Al in januari wilde Club Brugge de aanvaller hebben, maar tot een transfer kwam het toen niet. "Ik heb er toen alles aan gedaan om voor Blauw-Zwart te tekenen, maar Lille liet me niet gaan. Michel Preud'homme beloofde contact te houden. Hij stuurde me af en toe een sms om me een hart onder de riem te steken."

Volgend seizoen wil Diaby opnieuw vlammen op de Belgische velden. Hij waarschuwt meteen de andere spitsen van Blauw-Zwart. "Misschien ontbrak het Club Brugge het afgelopen seizoen aan een echte killer. De titel volgt wel. We maken een goede kans, het moet ons seizoen worden. Ik heb voor Club Brugge gekozen om prijzen te pakken. Ik heb de kwaliteiten die de anderen niet hebben. Ik ga ervan uit dat Preud'homme in de sleutelmatchen op zijn sleutelspelers zal opstellen." Behoort Diaby daarbij? "Anders was ik niet naar Club Brugge gekomen."