Belg blaast Arsenal-score nieuw leven in: 'Dat komt door gebrek aan kwaliteit'

Belg blaast Arsenal-score nieuw leven in: 'Dat komt door gebrek aan kwaliteit'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2015 om 08:12wo 27-05-2015 om 08:12

Er was een tijd dat Arsenal bijna al zijn wedstrijden met 1-0 of 0-1 won. Frank Vercauteren lapt dat kunstje dit seizoen ook met Samara in de Russische Tweede Klasse. Het leverde hem geen windeieren op, want op één speeldag van het einde is de Belgische trainer al zeker van promotie.

Op de vorige speeldag won Samara met het kleinste verschil van Tsjabarovsk en is daardoor zeker van promotie. "We winnen het merendeel van onze thuismatchen met 1-0", zegt Vercauteren op Sporza. "We slagen er niet in het verschil te maken en daarna te controleren. Dat komt omdat we offensief een gebrek aan kwaliteit hebben. In de winterstop hebben we dat al proberen bij te sturen, maar het blijft een prioriteit voor volgend seizoen."

Aan de winterstop stond Samara nog vierde. Nu staat het aan de leiding. Dat komt mede door een sterke achterhoede. "We kregen al meer dan 1.000 minuten geen tegengoal. Dat komt door onze goeie organisatie. We hebben gekozen voor zekerheid, met drie of vijf achterin. We hebben ook een paar keer geluk gehad. Dat geluk ontbrak in het begin van het seizoen."

"We hadden misschien niet de beste spelers van de competitie, maar zeker na de winterstop hadden we wel de beste ploeg. De promotie was prioriteit nummer 1, maar nu wordt toch ook aan de titel veel belang gehecht. Er komt nog een bonus bij als we volgend weekend kampioen kunnen spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws