Sprookje in Newcastle: Dit durfde ik niet te dromen. Het leek wel een film
Gutierrez hielp Newcastle aan lijfsbehoud

Sprookje in Newcastle: "Dit durfde ik niet te dromen. Het leek wel een film"

26-05-2015 14:33

Jonas Gutierrez schreef zaterdag met een goal een assist een nieuw hoofdstuk van zijn sprookje. De middenvelder van Newcastle United zorgde er, in zijn waarschijnlijk laatste wedstrijd voor de club, voor dat Premier League-voetbal ook volgend seizoen zeker is in Newcastle. 

In maart keerde de 31-jarige Argentijn terug van een lang herstel van teelbalkanker. Zijn contract loopt in de zomer af en dus zou het kunnen dat de fans hem voor het laatst in actie hebben gezien. Maar wat een afscheid is dat dan geweest. De 2-0 overwinning op West Ham United is op zijn conto te schrijven. "Ik had niet durven dromen dat dit zou gebeuren", zei Gutierrez na afloop tegen The Shields Gazette. "Het leek wel een film."

Trainer John Carver van Newcastle had het nieuwe sprookje al voorspeld. "Twee dagen voor de wedstrijd zat ik nog met Jonas in een kamertje en zei tegen hem dat hij zijn eigen fairytale zou kunnen schrijven. We spraken erover dat hij zoveel betekend had voor de club en dat hij weleens de speler zou kunnen zijn die ons over de streep zou kunnen trekken met een goal. Dat deed hij en nu heeft hij zijn sprookje geschreven."

Gutierrez: "Degradatie was niet de jusite afspiegeling geweest van deze club. Het Championship was niet de plek waar Newcastle verdient te zijn. Ik heb respect voor die competitie, maar de Premier League past de club het best en met een beetje geluk de top vijf."