Verrassende naam genoemd bij Standard: komt ex-speler Riga opvolgen?
Standard kan onverwachte naam uit zijn mouw schudden

Verrassende naam genoemd bij Standard: komt ex-speler Riga opvolgen?

25-05-2015 18:37

Jose Riga heeft het zondag nog eens bevestigd: hij zal volgend seizoen geen coach meer zijn van Standard. De Luikenaars moeten dus op zoek naar een geschikte opvolger, volgens technisch directeur Axel Lawaree moeten die aan het aardig eisenpakket voldoen. RTBF lijkt al meer te weten.

Volgens RTBF is Johan Walem een kanshebber bij Standard. De ex-Rode Duivel, onder andere bekend van zijn vrijschopgoal tegen Rusland op het WK 2002, kent het huis namelijk goed. Hij speelde weliswaar het langst bij aartsrivaal Anderlecht, maar beleefde tussen 2001 en 2003 nog mooie tijden op Sclessin. Hij kon er evenwel geen enkele prijs winnen.

De 43-jarige coach is momenteel beschikbaar, want hij nam onlangs ontslag bij de beloften van de Rode Duivels. Daarvoor trainde hij nog de beloften van Anderlecht en Udinese. Echt ervaring als coach van een topclub heeft hij dus nog niet, een eventuele aanstelling van Walem zou dus opnieuw een groot risico kunnen zijn voor de Rouches. Met Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en Jose Riga zijn er dit seizoen liefst drie coaches gesneuveld in Luik, de ploeg is momenteel dus hopeloos op zoek naar een beetje standvastigheid.