Anderlecht en Genk krijgen klein sprankeltje hoop van Braziliaanse veteraan
Joao Carlos over toekomst

Anderlecht en Genk krijgen klein sprankeltje hoop van Braziliaanse veteraan

20-05-2015 21:38

Midden april luidde het gerucht dat João Carlos dacht aan een terugkeer naar België. De Braziliaanse verdediger zou zich aangeboden hebben bij Anderlecht, maar hij werd ook aan zijn ex-club Racing Genk gelinkt. Nu reageert de Braziliaan voor het eerst op die geruchten.

De verdediger speelt momenteel voor Spartak Moskou, maar heeft een aflopend contract. "Alle opties liggen open", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Maar de transfermarkt opent pas over een maand, dus tot dan zal er weinig nieuws te rapen vallen. Van een terugkeer naar België is voorlopig geen sprake, maar ik sluit het ook niet uit. Net zoals ik een terugkeer naar mijn thuisland niet uitsluit."

"Dat ik bij Spartak minder aan spelen toekom, heeft louter te maken met blessurepech, want de coach gelooft in mij. Zo miste ik onlangs de match tegen Terek Grozny (4-2-nederlaag) door een spierverrekking. Jammer, want daardoor verliezen we de aansluiting met de vijfde plaats en wordt een Europees ticket bemachtigen zeer moeilijk."

"Mijn enige bekommernis nu is fit geraken voor die laatste twee wedstrijden om deze club toch nog diensten te bewijzen. De rest zien we nadien wel met mijn makelaar", besluit hij.