Gentse coach: Heb nog nooit een herexamen moeten maken en wil dat zo houden
Gent heeft nog twee kansen om zich te verzekeren van de landstitel

Gentse coach: "Heb nog nooit een herexamen moeten maken en wil dat zo houden"

18-05-2015 16:32

Hein Vanhaezebrouck heeft exact één dag na de overwinning tegen Club Brugge opnieuw gesproken met de pers. De trainer van AA Gent had het uitvoerig over de Belgische landstitel.

Gent won zondag met 2-3 van Club Brugge en is daardoor grootste titelkandidaat. Vanhaezebrouck predikte zondag nog rust, maar maandag kwam er al wat stoerdere taal uit de mond van de Gentse trainer. "We staan respectievelijk vier en vijf punten voor op onze rechtstreekse concurrenten en hebben als enige twee kansen om het af te maken. We staan er zeer goed voor."

Mocht Gent niet winnen van Standard, dan hebben ze nog een herkansing tegen Anderlecht. Zo ver wil Vanhaezebrouck het echter niet laten komen. "Ik denk niet dat Anderlecht favoriet is in het geval dat we hen rechtstreeks bekampen om de titel. Als je ons parcours buitenhuis bekijkt, zie je dat we in uitwedstrijden weinig laten liggen. We zullen toch proberen de zaak donderdag thuis al te beslissen. Ik heb nog nooit een herexamen moeten maken en ik wil dat zo houden."