Carcela heeft verrassende titelkandidaat: Zij zijn het meest stabiel
Carcela wil het cliché wat vermijden

Carcela heeft verrassende titelkandidaat: "Zij zijn het meest stabiel"

17-05-2015 07:01

Met nog drie wedstrijden voor de boeg lijkt Anderlecht de beste papieren te hebben om de titel te pakken. Als ze thuis eeuwige rivaal Standard kunnen verslaan, moeten ze daarna nog winnen van een onthoofd Kortrijk en thuis tegen AA Gent. Negen op negen lijkt realistisch, maar Mehdi Carcela gelooft daar niets van.

Carcela heeft één topfavoriet voor de titel, zo zegt hij aan Sporting Telenet. Op dit moment is Gent misschien de meest serieuze titelkandidaat. Zij zijn al het meest stabiel geweest. Ze zijn ook de meest regelmatige ploeg in de Play-Offs." Uiteraard zit er een zekere logica achter die uitspraak: als speler van de grote concurrent kan hij niet zomaar zeggen dat paars-wit de titel pakt.

Hij gaat dan ook alles doen om ze zondagavond het vuur aan de schenen te leggen. "Het wordt een leuke match, want zij hebben ook vertrouwen opgedaan. Voor ons is er wel extra druk omdat we de vorige drie wedstrijden hebben gewonnen. Wij trekken nu naar daar en ik denk dat zij wraak willen nemen."

Standard voetbalt nogal wisselvallig, maar Carcela ziet wel beterschap in vergelijking met het begin van het seizoen. "Er zijn veel problemen geweest binnen de club, er zijn veel dingen gebeurd. We speelden niet zoals we dat nu doen, het is kalmer nu. Er zijn spelers die rust hebben gevonden in hun spel en in hun hoofd", verklaart hij die ommekeer.