Afscheidsreceptie Gerrard op Anfield valt onverwacht in het water
Palace wint met 1-3 na achterstand in eerste helft

Afscheidsreceptie Gerrard op Anfield valt onverwacht in het water

16-05-2015 20:22
2

Met kippenvel op beide armen voetbalde Steven Gerrard zaterdagavond zijn laatste wedstrijd in zijn tweede huis Anfield. Zelfs een groot voetballer als hij bleek niet in staat zijn eigen afscheid te regisseren. Liverpool ging namelijk onderuit tegen Crystal Palace (1-3) en ontbreekt daardoor komend seizoen definitief in Champions League.

Alles in Liverpool stond in het teken van de laatste thuiswedstrijd van Steven Gerrard. Al voor de wedstrijd vormden beide elftallen een erehaag voor de 34-jarige middenvelder die voor een Amerikaans avontuur bij LA Galaxy staat. Onder oorverdovend applaus van de toeschouwers op Anfield wandelde hij samen met zijn drie dochters het veld op. Sommige fans hadden maar liefst 1800 euro betaald om de laatste thuiswedstrijd van hun clubicoon mee te mogen maken. Ze kwamen van heinde en verre, zelfs uit Koeweit.

Meer dan zevenhonderd wedstrijden voetbalde Gerrard voor Liverpool. Kampioen werd hij nooit, maar hij veroverde wel de Champions League, Wereldbeker en UEFA Cup met zijn favoriete club. "Hij heeft de stad meer geven dan de politici", vindt zijn trainer Brendan Rodgers. Gerrard is een kind van de fanatieke aanhang van Liverpool en dat lieten de fans tijdens het duel met Crystal Palace nog een keer weten. Ze schreeuwden hem toe en smeekten af en toe om een strafschop, wetende dat hun favoriet die dan zou nemen.

Adam Lallana schoot Liverpool nog wel op voorsprong, maar daarna troffen Jason Puncheon, Wilfried Zaha en Glenn Murray doel voor de bezoekers. En Gerrard? Hij kreeg geen publiekswissel en speelde de hele wedstrijd uit. Onder ovationeel applaus verliet de middenvelder het speelveld. Johan Cruijff verloor ooit zijn afscheidswedstrijd tegen Bayern München met 8-0. Die schande bleef Gerrard bespaard, al had hij het graag anders gezien. (ANP)

 

Steven Gerrard betreedt samen met zijn dochters voor de laatste keer het veld van Anfield. Kippenvel. Wat een LEGENDE!

Posted by Voetbalprimeur on zaterdag 16 mei 2015