Kleine wereld: 15-jarige Mitrovic zorgde mee voor uitschakeling van Anderlecht

Kleine wereld: 15-jarige Mitrovic zorgde mee voor uitschakeling van Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2015 om 20:12za 16-05-2015 om 20:12

Een mooi stukje speurwerk bij de redactie van Het Nieuwsblad heeft iets opvallends aan het licht gebracht. Herinnert u zich de uitschakeling van Anderlecht tegen Partizan Belgrado in de laatste voorronde van de Champions League? Wel, naast de eigen spelers mag Anderlecht daar nog iemand voor danken: hun huidige topspits Aleksandar Mitrovic.

Mitrovic speelde al sinds zijn negende bij Partizan Belgrado, hij doorliep er de jeugdreeksen en viel er vooral op door zijn fysieke kracht en wil om te winnen. Dat laatste bleek ook toen Anderlecht op bezoek kwam in Belgrado. Mitrovic deed alles om paars-wit het voetballen te beletten.

Net hij draafde die match op als ballenjongen, en hij kweet zich goed van zijn taak. Nadat Jan Lecjaks de bal in eigen doel schiet staat het 2-1. Ballenjongen Mitrovic treuzelt steevast extra lang, maar moet nagelbijtend toekijken hoe de Hongaar Roland Juhasz toch nog de 2-2 maakt. Een archislechte uitgangspositie, zo lijkt het. Maar Mitrovic ziet hoe zijn ploeg is het Astridpark boven zichzelf uitstijgt en weer 2-2 speelt, met de strafschoppen wint het. Mitrovic stelde later dat hij voelde te hebben bijgedragen aan die historische zege. Ook de rest is geschiedenis, Mitrovic maakt nu furore is het andere kamp.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws