Gent-doelman Sels heeft eigen trainingsmethoden: Stop tomaat in trainingspak
Kandidaat voor keeper van het jaar praat over interne keuken

Gent-doelman Sels heeft eigen trainingsmethoden: "Stop tomaat in trainingspak"

16-05-2015 20:01

Matz Sels is dit seizoen één van de kandidaten voor doelman van het jaar. Of de doelman van Gent toppers als Silvio Proto of Mathew Ryan kan verslaan weten we nog niet, maar hij traint in ieder geval bikkelhard. Alhoewel...de boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan.

Uit het interview aan Het Nieuwsblad blijkt dat de sfeer bij Gent zeer goed zit. De kern hangt sterk aaneen en er is al eens een tijd voor een grapje. Vooral Laurent Depoitre is daarin gevreesd. "Je bent nooit veilig als hij in de buurt is, er neemt dan een soort overlevingsdrang over. Je weet nooit welke grap hij voor ons in petto heeft. Hij smeert bijvoorbeeld chocopasta op de flink van ons kastje, heel de kern weet al hoe het is om die plakboel op je handen te hebben."

Zelf onderneemt Sels ook al eens iets. "Ik steek wel eens een tomaat in iemands trainingspak. Altijd leuk als dat pas ontdekt wordt als er in de broek al een ketchupplas is ontstaan. Maar waarom vertel ik dat nu? God weet wat ik binnenkort allemaal in mijn eigen trainingspak ga vinden", wacht de Antwerpse doelman al bang af.

Ook een andere gewoonte van Sels zal wat wenkbrauwen doen fronsen. "Toen ik voor de winterstop een sterke match keepte tegen Kortrijk, droeg ik een roze onderbroek. Tot voor een paar weken heb ik altijd in de goal gestaan met die onderbroek. Tot we een match verloren, toen was het gedaan." Zo weten we plots net iets te veel over de Gentse goalie.