Bij Waasland-Beveren hebben ze al een vervanger voor Steppe te pakken
Merveille Goblet komt over van Standard

Bij Waasland-Beveren hebben ze al een vervanger voor Steppe te pakken

16-05-2015 13:59

Met Kenny Steppe is Waasland-Beveren ook zijn eerste doelman kwijt. Eerder vertrok ook al Colin Coosemans naar KV Mechelen. Bij Waasland-Beveren moesten ze dus dringend op zoek naar een nieuwe doelman en die heeft niet lang op zich laten wachten.

De 20-jarige Merveille Goblet werd al meteen transfervrij binnengehaald. Goblet werd de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan Tubeke door Standard, maar is nu einde contract. Goblet tekent een contract voor twee jaar met een jaar optie. Dat staat te lezen op de website van de eersteklasser. Volgens Waasland-Beveren is hun nieuwe doelman een opkomend keeperstalent, gekend om zijn explosieve stijl.

Het bestuur heeft verschillende pogingen ondernomen om Steppe te houden, maar de doelman wou andere oorden opzoeken. Vrijdagavond werd het bestuur op de hoogte gebracht van zijn beslissing. Het nieuws kwam toch als een verrassing bij Waasland-Beveren, dat eerder ook al zijn tweede doelman verloor aan KV Mechelen.

De kersverse doelman Goblet kwam na acht jaar bij Brussels in Luik terecht. Bij de Rouches werd de jeugdinternational drie jaar op rij kampioen als eerste doelman van zijn team. Daarna werd hij uitgeleend aan tweedeklassser Tubeke.