Gerrard komt met prikkelend advies: Zulke spelers moet je niet meer kopen
Steven Gerrard speelt tegen Crystal Palace zijn laatste wedstrijd op Anfield

Gerrard komt met prikkelend advies: "Zulke spelers moet je niet meer kopen"

15-05-2015 13:20

Steven Gerrard neemt dit weekend afscheid van Anfield, het stadion waar hij de afgelopen zeventien jaar speelde voor Liverpool. Maar de vedette gaat niet weg zonder een dringend beroep te doen op de eigenaar van de club.

"De club moet geen potentieel talent meer halen, maar spelers die hun diensten al bewezen hebben", zegt de Engelsman tegen The Guardian. "Liverpool heeft behoefte aan spelers die klaar zijn om te komen en te strijden voor successen. Het afgelopen seizoen waren we tot tweemaal toe dichtbij de prijzen, maar verloren we twee halve finales. Met het vertrek van Luis Suarez naar FC Barcelona leverden we veel doelpunten in en zo'n speler misten we. Daar moet Liverpool een vervanger voor vinden."

Gerrard geeft aan de eigenaar niet een hak dwars te willen zetten maar als supporter te spreken. "Ik zeg gewoon wat ik denk dat de club nodig heeft en dat is een speler die per seizoen in ieder geval tussen de 25 en 30 goals maakt. Als Liverpool zo'n speler vindt en haalt, dan weet ik zeker dat de ploeg volgend jaar een stuk beter draait."