Verbazende carrièrewending voor Ferrera: gaat hij voetbaldwerg coachen?
Ferrera heeft zeer verbazende nieuwe ploeg

Verbazende carrièrewending voor Ferrera: gaat hij voetbaldwerg coachen?

15-05-2015 09:47

Emilio Ferrera zoekt na zijn vertrek bij FC Dender een nieuwe ploeg. Hij werd eerder al genoemd als topkandidaat bij Moeskroen-Péruwelz, maar mogelijk laat hij de Henegouwers stikken. Hij heeft een beter financieel aanbod gekregen, maar niet bepaald uit een topcompetitie.

Ferrera staat in de interesse van Dudelange F91, een club uit Luxemburg. Hij zou er de opvolger worden van Marc Grosjean, ook al een Belg. Opvallend genoeg kan hij er meer verdienen dan bij EMP. Dudelange is wel een topclub in het piepkleine landje, het raakte even bekend in heel Europa toen het in 2012 Red Bull Salzburg uit de Champions League-voorrondes kieperde. Sindsdien heeft het wel niet één Europese wedstrijd meer kunnen winnen. Luxemburg staat dan ook maar op de 43ste plaats in de UEFA-ranking voor teams, België staat tiende.

Moeskroen-Péruwelz heeft gelukkig nog wat namen op het lijstje, onder meer Frederik Vanderbiest wordt genoemd. Die wordt ook gelinkt aan Cercle Brugge, maar zij zouden dan weer de voorkeur kunnen geven aan Jan Ceulemans. De trainerscarrousel draait dus al weer op volle toeren.