Blue Army plant een spectaculaire tifo tegen AA Gent aanstaande zondag

Blue Army plant een spectaculaire tifo tegen AA Gent aanstaande zondag

14-05-2015 16:17

Valt er zondag al een beslissing in de Jupiler Pro League? Als Anderlecht en Club Brugge alle twee verliezen, dan loopt AA Gent maar liefst vijf punten uit, met nog maar twee matchen te spelen. Dan moeten zowel Anderlecht als Brugge op puntenverlies rekenen van de Buffalo's als ze nog kampioen willen worden.

Maar zover wil Club Brugge het niet laten komen. Blauw-zwart weet hoe belangrijk de match tegen AA Gent is, aanstaande zondag. Club Brugge zal daarom beroep doen op de twaalfde man. Blue Army, de bekendste supportersvereniging van de West-Vlaamse club heeft samen met Proximus een grootse tifo op poten gezet.

Voor de match zullen aan alle aanwezige Brugge-supporters in het Jan Breydelstadion een sjaal krijgen. 27.000 sjaaltjes zullen verspreid liggen op de stoeltjes. De bedoeling is dat alle fans de voetbalklassieker You'll Never Walk Alone gaan zingen, terwijl ze massaal hun sjaaltjes in de lucht steken om zo een indrukwekkende Brugse muur te vormen. Of dat genoeg zal zijn om de Buffalo's af te stoppen, zullen zondagavond weten. 

Als Gent zondag puntenverlies lijdt, dan zijn de kaarten weer door elkaar geschud. Dan kunnen zowel Anderlecht en/of Brugge over Gent springen met beiden maximum een punt voorsprong. Club Brugge neemt het daarna nog op tegen Charleroi en Kortrijk. Op de laatste speeldag staat er Anderlecht-AA Gent op het programma.