'Koeman wint transferstrijd van Van Gaal en legt gewilde verdediger vast'
'Het gevoel is positief'

'Koeman wint transferstrijd van Van Gaal en legt gewilde verdediger vast'

14-05-2015 15:08

Het lijkt er op dat Nathaniel Clyne blijft behouden voor Southampton. De verdediger werd de laatste maanden gelinkt aan een miljoenentransfer naar Manchester United; zowel trainer Ronald Koeman als Southampton-directeur Les Reed heeft inmiddels erkend dat Clyne defintief op het punt staat zijn contract te verlengen.

"We zijn al langere tijd in gesprek met Nathaniel", vertelt Reed op de clubsite. "De gesprekken lopen al langer met hem en we hebben er een goed gevoel over. Koeman liet donderdag tijdens een persconferentie eveneens weten dat hij vanuit de club signalen heeft ontvangen dat 'het gevoel rondom Clyne positief is'. Ook komend seizoen lijkt de de Nederlandse trainer dus over de gewilde rechtsback te kunnen beschikken.

Eerder zei Koeman nog dat er een deadline was voor Clyne. "Koeman maakte een opmerking over een deadline, maar dat ging om het geven van een reactie en niet om het bijtekenen. Die situatie is nu opgelost. Er zijn speculaties over een transfer, omdat hij een goede speler is. Maar ik heb er vertrouwen in dat we eruit komen."

Chelsea en Manchester United gaan komende zomer naar verluidt op jacht naar een nieuwe rechtsback en zouden de 24-jarige Clyne bovenaan hun lijstje hebben staan. Afgelopen zomer raakte Southampton al diverse spelers kwijt aan Engelse topclubs. Linksback Luke Shaw vertrok bijvoorbeeld voor ruim veertig miljoen euro naar Old Trafford.