Gecontesteerde Maleisische miljardair maakt vrienden in Kortrijk
Van Quickenborne ziet geen probleem met de komst van Tan

Gecontesteerde Maleisische miljardair maakt vrienden in Kortrijk

13-05-2015 22:23

De nieuwe eigenaar van KV Kortrijk, Vincent Tan, heeft de voorbije dagen heel wat stof doen opwaaien. De tegenstanders van de Maleisische miljardair denken dat Tan een negatieve rol gaat uitoefenen op de club en de competitie. Toch lijkt Tan op de steun te kunnen rekenen van enkele prominente figuren.

Onder meer Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, ziet geen probleem in de komst van Tan. "Er is op Europees niveau geen wettelijk instrument dat op dit moment wijst op belangenvermenging. Zolang er geen bewijs is, is er dus geen probleem. Tan komt hier geen gokcompetitie opzetten", vertelt de Open VLD’er aan de Belgische pers.

Ook de Koninklijke Belgische Voetbalbond ziet geen graten in de overname van KV Kortrijk. "Ook voor de Belgische voetbalbond was alles in orde en er waren ook geen problemen van die aard bij de overname van de Welshe voetbalploeg Cardiff City. Op 21 mei, na de match tegen Anderlecht, zit ik samen met de man, en ik wil dat doen in de beste verstandhouding. Ik wil zelf horen wat zijn intenties en ambities zijn", besluit Van Quickenborne.