KV Kortrijk-speler heeft goede reden om zondag te supporteren voor Anderlecht
KV Kortrijk blijft geloven in Europees voetbal

KV Kortrijk-speler heeft goede reden om zondag te supporteren voor Anderlecht

12-05-2015 19:35

Welke Belgische ploegen spelen er volgend seizoen Europees? Anderlecht, Club Brugge en AA Gent lijken certitudes, maar voor het vierde ticket komen nog enkele ploegen in aanmerking.

KV Kortrijk is één van die ploegen. Hoewel de West-Vlamingen afgelopen weekend met zware 4-0-cijfers verloren van Standard, blijven ze geloven in de goede afloop. "Volgend weekend is cruciaal in de strijd om de vierde plaats. Wij nemen het op tegen Charlerloi en Standard moet naar Anderlecht. Het kan dus alle kanten uit, maar uiteraard hopen wij het laken naar onze kant te trekken", vertelt Lukas Van Eenoo in Het Nieuwsblad.

Van Eenoo supportert dus zondag voor één keer voor Anderlecht, dat Standard punten moet proberen af te snoepen. Als Kortrijk dan zelf kan winnen, komt een Europees ticket wel heel dichtbij. "Er zijn nadien nog wel twee wedstrijden te spelen, maar de teneur daarvan wordt zondag gezet. Al weet je in deze knotsgekke Play-off 1 nooit iets zeker."

De middenvelder heeft trouwens een speciale motivatie om Europees te spelen. "Ploegen als Anderlecht, Club Brugge, Standard en dit seizoen ook AA Gent zijn het gewoon om topwedstrijden te spelen aan een hoog tempo. Daarom is het voor Kortrijk zo belangrijk om die gewoonte ook te krijgen door een vaste Play-off 1-deelnemer te worden en ook wat Europese wedstrijden trachten te spelen", aldus Van Eenoo.