'Maat is vol bij Duitse topclub: sterspelers per direct op non-actief gesteld'
Duo hoeft gezicht niet meer te laten zien in Gelsenkirchen

'Maat is vol bij Duitse topclub: sterspelers per direct op non-actief gesteld'

11-05-2015 14:42
5

De maat is vol bij Schalke 04. De Duitse topclub leed afgelopen weekend een pijnlijke nederlaag bij 1.FC Köln en de clubleiding kondigde harde maatregelen aan. Die zijn nu genomen. Een aantal spelers heeft het voorgoed verbruid bij de club uit Gelsenkirchen. 

Kevin-Prince Boateng (foto) en Sidney Sam worden geslachtofferd na het debacle in Keulen. De twee aanvallers zijn door Schalke met onmiddellijke ingang op non-actief gezet, zo meldt de club in een verklaring. De exacte reden laat Schalke zelf in het midden; Duitse media schrijven dat het duo een 'onloyale, muitende' houding richting de club wordt verweten.

Boateng speelde eerder voor onder meer Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur en Portsmouth en maakte in 2013 de overstap van AC Milan naar Schalke. Hij heeft bij Schalke een contract tot de zomer van 2016. Vleugelspits Sam kwam afgelopen zomer over van Bayer Leverkusen en ligt nog vast tot 2018.

Verdediger Marco Höger hoeft zich van de clubleiding en trainer Roberto Di Matteo voorlopig niet te vertonen bij trainingen en wedstrijden. Door de radicale ingrepen in de spelergroep hoopt Schalke nog iets van dit seizoen te kunnen maken. Door tegenvallende resultaten dreigt de club naast Europees voetbal te grijpen. Momenteel bezet Schalke de zesde plaats in de Bundesliga.