Hazard besloot voor Chelsea te kiezen na telefoontje van legendarische voetballer
Drogba overhaalde Hazard

Hazard besloot voor Chelsea te kiezen na telefoontje van legendarische voetballer

10-05-2015 13:57

Hazard trok in de zomer van 2012 van het Franse Lille naar Chelsea en werd daar al meteen een absolute sterkhouder. De Rode Duivel werd dit seizoen zelfs verkozen tot speler van het jaar in de Premier League, al was Hazard eigenlijk nooit van plan om naar Chelsea te trekken.

Toen het duidelijk werd dat hij ging vertrekken bij Lille had hij heel wat ploegen voor het uitkiezen, hij koos uiteindelijk verrassend voor Chelsea. "Ik wilde toen niet naar Chelsea, want Chelsea stond zesde in de Premier League en ik wilde per se in de Champions League uitkomen. Maar vervolgens won Chelsea de Champions League. Roberto Di Matteo was de manager en wilde mij echt graag hebben", zegt hij aan So Foot.

Uiteindelijk gaf een ploegmaat de doorslag. "Ik sprak Gervinho, die zei dat er iemand aan de telefoon was voor mij. Ik wist niet wie het was, maar het was Drogba, die zei dat ik naar Chelsea moest komen."

"Ik was erg onder de indruk, op dat moment was hij misschien wel de beste spits van de wereld. In mijn hoofd had ik eigenlijk al besloten dat ik niet naar Chelsea zou gaan, maar ik veranderde van gedachten en nu ben ik heel gelukkig met mijn keuze."